Детальніше про серію проектів «Двоколісні хроніки»

Проект був започаткований у 2010 році подружжям Володимира Муляра та Ярини Квітки, музикантами гурту Фолькнери, як цикл мистецьких велоекспедицій по світу з метою популяризації народної культури, зокрема пісні, репрезентації українського фольклору в інших країнах, збирання пісень різних народів, а також популяризації екологічного – велосипедного – туризму.

Перша експедиція під назвою «Мармурове кільце» була здійснена у тому ж році з України до Туреччини через Румунію та Болгарію (3300 км, 73 дні). Її результат – фільм «Двоколісні хроніки: Мармурове кільце» – став призером усіх кінофестивалів, у яких брав участь: «Юшут», «Грань», «Сто дорог», також було проведено ряд його презентацій з виступом гурту Фолькнери в багатьох містах України.

Друга експедиція «Країна скарбів» була здійснена у 2011 році в Україні від Ужгорода до Луганська. Вже троє учасників Фолькнерів – Володимир Муляр, Ярина Квітка та Юлія Совершенна за 44 дні проїхали 2011 км і привезли з собою понад 600 автентичних пісень, велика частина яких є унікальними та маловідомими. Результатом став фільм «Двоколісні хроніки – 2: Країна скарбів», який переміг у номінації «Кращий телевізійний фільм» на фестивалі «Золоте курча-2012», отримав спеціальний приз «За популяризацію та яскраву подачу народної пісенної творчості» на фестивалі «Сто дорог-2013» (Санкт-Петербург) та здобув перше місце на фестивалі «Грань» (Хабаровськ).

Третя експедиція «Від Карпат до Апеннін» пройшла у 2012 році зі Стрия (Львівська обл.) до Венеції селами та містами України, Польщі, Словаччини, Австрії, Словенії та Італії (1500 км, 22 дні). Фільм про подорож зараз на стадії монтажу. 

comments powered by Disqus