ПАТРІОТИЧНИЙ КІНОПОКАЗ «5 ДНІВ СЕРПНЯ» ПРО ВІЙНУ РОСІЇ ТА ГРУЗІЇ

До Дня Незалежності України кіноклуб «Бруківочка» показував глядачам кінострічку «5 днів серпня». Цей фільм несе в собі патріотичний дух, любов до незалежності, любов до свободи. Цей суперечливий сюжет, новий погляд на війну 2007 року між Росією та Грузією спричинив велике обурення Російської Федерації, адже вона виставляє Росію, як загарбника.

Кінокартина показана очима одного американського журналіста, що відправився в «подорож» - у самий центр гарячих подій. Журналіст і оператор намагаються вижити, потрапивши в «м'ясорубку», а заодно знайомляться ближче з місцевим населенням, у якого є своя думка про причини розпочатої війни. Внутрішнє протиріччя і одночасна правдоподібність показаного на екрані нікого не залишила без емоцій! Яких саме, можемо тільки здогадуватися - все залежить від особистих переваг і оцінок.

 

Після забороненого в РФ фільму " 5 днів серпня" було насичене обговорення. Психологічно важко дивитися фільм і розуміти, що в другій половині України відбуваються аналогічні події. Сподіваємось наших гостей надихнув фільм на активну діяльність спрямовану на мир в Україні, на допомогу нашим захисникам Батьківщини. На жаль, на даний момент багато людей зі сходу змушені носити звання "біженців", але ще дуже багато пенсіонерів та родин з дітьми не можуть вибратись з пастки. Їм відключили світло і воду, харчів не вистарчає. 

На обговоренні звучало багато цікавих ідей і тем: всі випробовування ведуть до однієї мети; коли хочеш знати справжнього винуватця, задай собі питання: «Кому це вигідно?»; ніхто не допоможе тобі, окрім тебе самого; сила великої держави водночас є її слабкістю; сміливий має щастя…

Кінопоказ пройшов на Ура! Всім дуже дякуємо. Слава Україні! Героям слава!

Читай також

comments powered by Disqus