Перший млинець вийшов гливким

Свою першу товариську гру провела аматорська збірна Івано-Франківської області з футболу, яка нагадаємо, готується до участі у відбірковому етапі до Кубку Регіонів УЄФА. Цей турнір пройде 15-17 липня в Калуші. За право представляти Україну у Європейському відбірковому турнірі також посперечаються аматорські команди з Черкащини та Кіровоградщини.

Щодо самої гри, то тут не варто зважати на результат. Це був лише перший поєдинок збірної і, відверто кажучи, ще не всі хлопці навіть знають, як одне одного звати. Головний тренер ФК "Калуш"  та збірної Роман Драган випробував практично всіх гравців, які були викликані на збори. З різних причин участі у матчі не брали Любомир Головінський та Роже Тібо, проте вони знаходилися на трибунах. Натомість в команді з'явилися і нові обличчя. В першу чергу слід відзначити тріо брошнівчан - Р. Волошинович, Третяк та Драган, а також двох воротарів Вандзіляка з Галича та Борсука з Тлумача, які провели по тайму. З'явився в команді й справжній легіонер - Овчар, який на даний час захищає кольори одного з польських клубів. 

В першому таймі близько 20 хвилин на полі точилася рівна гра восновному в центрі поля. Згодом гостям вдалося відкрити рахунок, але один з асистентів головного арбітра матчу калушанина Івана Салаша підняв прапорець, зафіксувавши цим самим оффсайд. Проте сам рефері вирішив виправити ситуацію і вже за мить призначив пенальті у ситуації, коли нападник гостей вже знаходився ледь не за межами поля. Вандзіляк вгадав кут, але м'яч підступно від штанги влетів у ворота. Цей гол вибив з колії гравців нашої збірної і до кінця тайму вони так і не спромоглися бодай на одну осмислену атаку. Натомість гості ще раз змусили нашого голкіпера діставати м'яча з сітки своїх воріт.

 

Натомість другий тайм розпочався з небезпечних атак саме наших земляків.  Чудові момент відквитати бодай один гол мали Волошинович та Блащук. Останній "вкрав" смугастого в центрі поля у захисників "Сталі", вийшов віч-на-віч з воротарем суперника, але переграти його не зміг - лише кутовий. Саме цей епізод можна вважати знаковиму матчі. Забий Василь і гра могла б покотитися у зовсім інше русло. А так до кінця матчу Салаш організуав ще одне пенальті у ворота господарів (щоправда тут з ним можна погодитися), а під завісу зустрічі дніпродзержинці ще раз закинули м'яча за спину Борсуку, який вийшов на поле в перерві матчу.

 

Декілька слів на підтримку збірної області. Не думаю, що у даному випадку варто посипати голову попелом та зважати на результат матчу. Це була товариська гра в якій зустрачалися срібний призер другої ліги, який на даний момент посилено готується до дебюту в першій, проводячи триразові тренування та колектив, гравці якого лише вдруге зустрілися разом на полі. На наступному тижні наша команда буде працювати на зборах у Вістовій, а 12 липня проведе ще один товариський поєдинок зі стрийською "Скалою". Після цього матчу тренерським штабом буде сформована остаточна заявка на участь у турнірі, а вболівальники та спеціалісти зможуть зайнятися прогнозами та аналізом відповідно.

comments powered by Disqus