green ZAVOD

Кінець року застав нас зненацька, вдало замаскувавшись під осінь.

І несподівано для нас самих став багатим на події. Головна з них - ми нарешті наважились на створення власного виробничого простору спільно з майстернею BetaLab та дизайн-бюро "Hochu Rayu". 

Наша штаб-лабораторія тепер знаходитиметься в старому індустріальному районі Підзамче на території заводу РЕМА, де колись вироблялася радіо-електронна медична апаратура і щось секретне для оборонки.
В його цехах вже років з п'ятнадцять як тихо, але збереглося на диво багато справного обладнання:  завод залишає враження цілком живого, порівняно зі своїми радянськими однолітками, тихо порізаними на метал. 
 
Приміщення, що довгий час стояли порожніми, тепер потроху заселяються орендарями. 
Нашими сусідами є майстерня з обробки каменю, художники по металу, столярні та меблеві виробництва і навіть фотостудія.
Ну і просто через паркан - спонсор постійного шоколадного аромату, завод "Світоч"
 
па
 
zavod
 
 
Кооперація кількох творчих майстерень під одним дахом може для когось і не новина, проте, нам подобається створювати цей простір не тільки кожен для своїх потреб - на 280 м² площі завжди знайдеться вільне місце для умільців, охочих до технотворчості та дизайну, а факт перебування під дахом величезного заводу, де колись в зміну працювало до 1000 людей гарантує, що буде куди розширитися, якщо цей техноковоркінг виросте за рамки вимог техніки безпеки (((:
 
 А поки на другому поверсі щодня тривають роботи, адже ми сподіваємося повноцінно переїхати в нове приміщення ще до кінця найближчого січня. 
 
Говорячи "МИ", маємо на увазі бюро предметного дизайну Hochu Rayu, майстерню нестандартних виробів та інженерних рішень BetaLab та ресайклінг лабораторію Zelenew (в якій, до речі, є 1 Jван, 1 Орест і по 0,5 Василя і Юрка)

вв
 
 
В цеху зараз той іще трешняк. Але це ніщо, порівняно з його первісним станом. 
Перш ніж тут можна буде працювати, треба би відділити від інших зону метало- і деревообробки, що створюють багато пилу, зробити вентиляцію в секторі переробки пластику, замінити 2 вікна, зробити зону відпочинку та, як і обіцяли, кілька гостьових робочих місць. Решта так, по дріб'язку
 
zeh
 
 
 
fffd
 
Через двері потрапляємо в сусідній простір - велике комфортне приміщення для проектної роботи. Зі своєю кухнею, переговорною кімнатою та відпочинковою зоною. Тут вже справа близька до завершення, хоча навіть ледь-ледь навести марафет в масштабі заводу виявилося задачкою не з простих. 
Вже з три тижні нам регулярно допомагає впоратися з стихією на ім'я Ремонт хтось із друзів-волонтерів. Заради фотки в крутому вантажному ліфті люди готові на все. У вас вже є така? :))))

 ddfg   lift

 

 
Відколи ми взялися за цікаву, але й цілком нову справу, по якій ще не існує протоптаної схеми руху, лише зараз вперше почало вимальовуватися розуміння як досягти поставлених цілей і розвинутися в повний зріст. Зрозуміло, що незавершені розробки самі на себе поки не заробляють, та у нас з'являються більш-менш постійні джерела надходжень, а разом з ними впевненість невдовзі отримати повний перелік незамінних желізячок. Адже наспільнокощених торік ≈80 тисяч вистачило, щоб зробити десь 1,5 з 4ти мінімально необхідних нам одиниць обладнання. А ще один, не найменший агрегат із цієї четвірки - подрібнювач пластику, знайшовся буквально в сусідньому цеху. В цілком робочому стані і з дозволом використовувати його для наших потреб. Як вам такий подаруночок?! 
 
drob   drr
 
В цеху ще багато чого виявилося цікавого: 4 цілком живих і справних термопласт-автомата  - "мами і тата" більшості пластикових виробів, які ви знаєте.
І ще кілька неробочих "донорів" на органи.
 
dg   dfd
 
І окремий привід для оптимізму - це несподівана, як для дирекції старого совкового заводу, відкритість до новацій. 
Можливо, це мрія, узята надто вертикально вгору, але декому з наших перших відвідувачів вже спадало на думку, що наша територія, з її близькістю до центру Львова, крутими локаціями, цікавими проектами і творчим середовищем, яке помалу починає з'являтися в колись депресивному промисловому районі - ідеальний майданчик для креативних фестивалів і smart подій. Тут навіть є власний сквер на такий випадок... і басейн.
 
park
 
 
І наостанок хочемо побажати вартісних починань і помітних результатів та... гарного настрою на весь довгий шлях із тисяч маленьких кроків, що  наближають до великої мрії.
Слона треба їсти по частинам, але набагато більше шансів отримати від цього задоволення - їсти його гуртом, у приємному товаристві однодумців.
Чого і собі, і вам бажаємо.
 
comments powered by Disqus