Наша мета

Для багатьох є невідомою діяльність таких людей, котрі намагаються довести українцям про необхідність лікарняної клоунади у наших медичних закладах.

Тому я вирішила розпочати опис з  мети діяльності лікарняних клоунів  у нас в Україні.  

Наша клоунська мета – допомогти зробити життя оптимістичнішим та позитивним, перемогти разом з тими, хто цього потребує, страх та тривогу, стрес та хворобу.

А також:

Регулярно надавати психологічну реабілітаційну допомогу в лікарнях та медичних диспансерах дітям з тяжкими захворюваннями та їх батькам.

Допомагати в соціалізації та гармонізації дітей-сиріт в дитячих будинках.

Звернути увагу державних установ (медичних, соціальних, громадських організацій, молодіжних центрів), громадськості (недержавних установ, фондів), пересічних громадян, меценатів на актуальність програми «Лікарняний Клоун в Черкасах» та на необхідність присутності лікарняного клоуна у дитячих відділеннях онкогематології, ортопедії та травматології, хірургії, диспансерах, хоспісах.

Популяризація Школи Лікарняної Клоунади серед черкаської громади шляхом проведення акцій та залучення до команди нових волонтерів.

Проведення постійних семінарських та тренінгових навчань для волонтерів - Лікарняних Клоунів задля підвищення їх професійного рівня з участю вітчизняних та іноземних тренерів.

Організація збору коштів для придбання необхідного реквізиту для роботи Лікарняних Клоунів.

Наші Кроки до досягнення мети та завдань:
Крок 1 – Знайти меценатів та доброчинців, які б хотіли допомогти у роботі Лікарняних Клоунів з метою покращення емоційного стану хворих, соціально та психологічно мало захищених дітей.

Крок 2 – Знайти територію для занять Школи Лікарняних Клоунів.

Крок 3 – Проводити семінарські, тренінгові заняття для волонтерів один раз на місяць.

Крок 4 - Підібрати для кожного Лікарняного Клоуна костюм та забезпечити його необхідним реквізитом.

Крок 5 – Організувати відвідування Лікарняних Клоунів у дитячих відділеннях державних медичних закладів. (Лікарняний Клоун може відвідувати лікарню або інший заклад один-два рази на тиждень і не більше як 2 години в день). Лікарняні Клоуни відвідують діток згідно заздалегідь складеному та узгодженому з лікарнями та виховними закладами графіку відвідувань.

Крок 6 - Зібрати кошти на придбання вланого автомобіля задля збільшення можливостей та економії часу, що витрачається на дорогу.

Далі буде. 

З повагою,

Віка Дорошенко

comments powered by Disqus