ТОРМОЗОК Party — душевний захід для переселенців Донбасу


2 липня у Києві пройшла зустріч вихідців з Донбасу різних років під назвою ТОРМОЗОК Party. Захід став результатом спільних зусиль нашої команди і переселенців Донбасу. 

Душевну атмосферу заходу забезпечувало не лише меню і формат «застілля всього двору», а в першу чергу компанія людей, що зібралася. Багато з присутніх приїхали лише пару днів тому та розповідали новини з фронту, ділилися шоком від війни. Географія земляків підібралася найрізноманітніша: від Артемівська до Слов’янська. Також широко був представлений спектр професійної діяльності, але переважали все ж професіонали креативних індустрій. Це дає підстави говорити про те, що представники креативного кластера Донецька залишають місто, з усіма витікаючими економічними та інтелектуальними наслідками для регіону. Більшість з наших суботніх відвідувачів є вимушеними переселенцями 2014 року. Деякі вихідці з Донецька не хочуть повертатися навіть за умови миру, деякі мріють повернутися, проте на реальні плани на повернення поки що немає ні передумов, ні оптимізму. 


На нашій зустрічі з’явилося кілька ідей, які ми постараємося втілити в життя. Ось деякі з них:

    1. Організація контейнерного перевозу речей, які багато хто з нас в поспіху або в надії на швидке повернення залишили вдома.
    2. Обговорення \ круглий стіл \ семінар. «Цивільний активізм і мітинги в Донецьку 2014»: Чому мітинги були розрізненими і погано організованими? Чому кілька груп активістів не могли домовитися і об’єднатися в одну? Чому організатори змінювали дати і місця проведення мітингів? Де ці активісти зараз і чому не несуть відповідальність за свою діяльність? Які заклики «прогресивних» ЗМІ Донбасу сіяли і продовжують сіяти ворожнечу? Жителі Донбасу — аморфна маса або кожен собі гетьман? Дії еліт регіону: що важливіше під час війни — рити рів або гудіти?
    3. Безліч вечірок у стилі Тормозок в майбутньому.
    4. Заходи та акції на підтримку представників креативних бізнес-індустрій, які були змушені залишити Донбас.

Вже зовсім скоро ми проанонсуємо новий захід! :) 

 

comments powered by Disqus