Ми у Майстерні громадської активності

Один з організаторів Живої Бібліотеки Донбасу, Богдан Каркачов, був запрошений у Дніпропетровськ, щоб виступити у Майстерні громадської активності.

Майстерня являє собою програму неформальної громадської освіти молоді та підтримки її громадських, соціальних та культурних ініціатив в Україні, Польщі та Білорусі. В рамках Майстерні молодь покращує життя своїх громад через невеликі проекти, отримуючи через них поштовхи для саморозвитку та нові «живі» знання. 

Богдан детально розповів про нашу живу бібліотеку, відповів на питання та прийняв участь в усіх дискусіях та творчих завданнях Майстерні.

 
Як зізнався нам сам Богдан, участь у програмі Майстерні в черговий раз змусила замислитися його про архаїчність університетської системи освіти в Україні. Сталі форми комунікативної взаємодії та отримання знань здаються громіздкими, нудними і неефективними, каже Богдан.



Залишається сподіватися, що кількість таких програм, як Майстерня громадської активності будуть лише збільшуватися, в суспільстві ростиме усвідомлення отримання альтернативної освіти, а університети будуть використовувати ці практики.


comments powered by Disqus