Дякуємо за підтримку фестивалю "Конструкція"!

   Прийміть нашу вдячність! Сьогодні Ви повинні були отримати листа з інформацією про те як ви зможете отримати Ваш подарунок. Завдяки саме Вашій підтримці фестиваль пройшов на гідному рівні і став міцним фундаментом для нових культурних проектів. 

   Фестиваль "Конструкція”. Аудіовізуальне мистецтво та нові медіа в міському просторі" пройшов успішно! Але головне, що ця подія взагалі відбулася в непрості часи для нашої країни. Це стало можливо тільки завдяки вашій активній участі у проекті!   Організаторами фестивалю було реалізовано всі заплановані івенти: лекції з закордонними і українськими фахівцями, відео-інсталяції та арт-об'єкти сучасних митців в несподіваних знакових (але найчастіше занедбених) місцях міста, артінтервенції та концерти експериментальної музики в Планетарії, Акваріумі, галереях та індустріальних цехах. За 8 днів фестивалю було задіяно більше 10 локацій по всьому Дніпропетровську. Фестиваль вийшов всеукраїнським та міжнародним, тому він звернув на себе увагу, як за межами Дніпорпетровська, так і за межами України. Нестандартні урбаністичні локації, невимушена атмосфера та візуальні несподіванки надали фестивалю присмаку європейськості, при цьому фестиваль не вийшов вторинним і залишився дійсно сповненним незалежним духом. 

   Відгуки від глядачів та гостей "Конструкції" розділилися на захоплення та нерозуміння. Захоплення сміливістю рішень у виборі локацій та арт-об’єктів, масштабами, оригінальністю, технологіями. Відвідуваність подій на фестивалі перевищувала наші очікування. 

   Проект згуртував навколо себе чималу кількість творчих ініціатив, які до того працювали розрізнено або індивідуально. Тепер ми розширили команду, плануємо ще масштабніші проекти, зокрема, у сфері мистецької освіти та популяризації новітніх технологій у мистецтві. Окремі митці отримали можливість виставити свої роботи в рідному місті, як, наприклад Данііл Галкін, який до того не презентував свої роботи у Дніпропетровську, але вже не раз експонувався в Берліні, Відні та Лондоні. Або Микита Шаленний, який мав змогу вперше виставити роботи в публічному просторі Дніпропетровська. 

   До того ж маштабність фестивалю надала нам можливість запросити таких знакових особистостей в аудіо-візуальній сфері та сфері новітніх технологій як Роберт Хенке, Яцек Сенкевич та Томас Думке.

 "Конструкція" продемонструвала нові можливості для звичних просторів та приміщень, відкрила діалог щодо їх змісту та наповнення. Фестиваль дав нам чудовий досвід роботи з міським простором та інноваційними практиками сучасного мистецтва. Зробити неможливе можливим стало нашою метою і досягненням.

 

Відгук на «Платформі»: http://opinion.platfor.ma/konstruktivnoe-vremyaprovozhdenie/

Відгук на «Культпросторі»: http://cultprostir.com.ua/uk/post/yak-skonstruyuvati-dnipropetrovsk-art-festival-v-prifrontovomu-misti

Відгук на «Арт Юкрейн»: http://artukraine.com.ua/a/festival-konstrukciya--kak-eto-bylo/#.VHtaaWPM49f

Відгук на «Громадському просторі»http://www.civicua.org/news/view.html?q=2312922

 

 

 Щиро дякуємо!

 

З повагою! 

Команда організаторів фестивалю "Конструкція"

ГО "Культура Медіальна"

comments powered by Disqus