Інтерв'ю із українськими дисидентами

Весь цей час ми не сиділи, склавши руки. Натомість зустрілися із Євгеном Захаровим і Семеном Глузманом. Можливо, Ви раніше і не знали про цех видатних людей, але час прийшов :)

Поїхали...

Семен Глузман - політв'язень в минулому, дисидент, громадський діяч, лікар-психіатр. З нами він поділився спогадами про те, як ще колись в давнину дізнався про проблему кримських татар, адже і його батько сам став свідком депортації цілого народу. Цікаво, що Мустафа-ага в його уяві поставав завжди чи то Одісеєм, чи то Гераклом. Але при зустрічі він зрозумів: "Ну який же Геракл, як Одісей?!". І все стало на свої місця :)

Євген Захаров - ще один видатний правозахисник, дисидент. Голова Правління Української Хельсинської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи... Активну участь у правозахисній діяльності Євген почав брати ще в 1970-х рр. Написав більше 150 робіт на правозахисну тематику в Україні, Росії, Литві, Германії, Франції, США, Данії та Польщі. Можете уявити, що серед його родичів було 14 жертв політичних репресій?

Більше цікавих фактів ви дізнаєтесь із фільму "Мустафа", почекайте ще трішечки)

Читай також

comments powered by Disqus