Громадське радіо: брифінг

«Громадське радіо» входить у нову стадію розвитку: ми ростемо й ускладнюємо наші завдання щодо розбудови суспільного мовлення та мовлення на Донбасі. «Громадське радіо» бере участь у робочий групі зі створення суспільного мовлення та готове всіляко сприяти наповненню сітки мовлення НРКУ нашими існуючими та новими програмами, які цілком відповідають тематиці й вимогам суспільного мовлення.

Участь у розбудові суспільного мовлення

«Громадське радіо» взяло на себе відповідальність працювати за стандартами суспільного мовника та всіляко сприяти створенню повноцінної системи суспільного мовлення в Україні. Тож «Громадське радіо» бере участь у робочий групі із створення суспільного мовлення. «Громадське радіо» готове всіляко сприяти наповненню сітки мовлення НРКУ нашими існуючими та новими програмами, які цілком відповідають тематиці й вимогам суспільного мовлення.

Наша співпраця з НРКУ триває з лютого 2014 року, тож уже півтора року ми успішно виготовляємо щоденний спільний проект «Громадська хвиля». «Громадське радіо» вже заявляло про те, що шукає засобів для збільшення загального обсягу програм на хвилях каналів НРКУ (Суспільного радіо) до чотирьох годин на день на умовах безкоштовної передачі матеріалів або спільного їх виробництва. Загалом ми готові виробляти таку кількість продукту, якої потребує Суспільне радіо – аж до цілодобового мовлення на хвилях майбутнього Суспільного радіо. У цьому випадку «Громадське радіо» розраховує на фінансування цього виробництва в рамках фінансування суспільного мовника. На решту потреб ми будемо шукати фінансування в громади й окремих донорів. У майбутньому «Громадське радіо» готове забезпечити постійне мовлення на окремому каналі Суспільного радіо.

Цей майбутній цілодобовий інформаційно-аналітичний канал міг би стати не тільки одним із перших наочних результатів переходу до суспільного мовлення, але і своєрідним полігоном, на якому би випробовувалися моделі роботи в решті структурних одиниць суспільного мовлення. Ми пропонували таку форму співпраці ще минулого року. І ми це зробимо.

Мовлення для Донбасу

«Громадське радіо» продовжує виготовляти щоденні випуски новин «Хроніки Донбасу», які з 16 квітня виходять 12 разів на день. «Хроніки Донбасу» можна слухати на початку кожної години з 8:00 до 21:00  в ефірі онлайн-мовлення «Громадського радіо«. Також наші ефіри чути на підконтрольних і непідконтрольних українській владі територіях Донецької та Луганської областей на хвилях «Радіо-24», «Русского радио» та «Перець-ФМ».  На хвилях «Радіо-24″ нас можна слухати у Донецьку та  Костянтинівці 103,1 МГц на 10-ій хвилині, всього це 12 випусків новин. На хвилях «Русского радио» в Луганську та Широкому нас чути на 104,8 МГц, у Донецьку і Волновасі на 97,0 МГц на початку години – всього чотири випуски щодня. На хвилях «Перець ФМ» наші новини звучать у Артемівську на 106,6 МГц, у Красноармійську на 100,7 МГц, у Краматорську на 105,7 МГц, в Маріуполі на 105,8 МГц – наші новини виходять на 35-й хвилині години, всього чотири випуски на день. Також окрема версія наших новин виходить на Донецькій ОДТРК на Донеччині та Луганщині. Ми щиро вдячні нашим партнерам, завдяки яким стало можливим новинне мовлення на Донбас.

Шукаємо кошти для майбутніх проектів

Для реалізації своїх великих планів «Громадське радіо» почало третю кампанію на платформі «Спільнокошт», метою якої є збір 100 тисяч гривень для продовження виготовлення трьох авторських подкастів – просвітницької програми «Чайник» Лариси Денисенко, філософської програми «Філософський барабан» Олега Шинкаренка, програми про культуру «Антена» Ірини Славінської. Також незабаром розпочнеться наша друга кампанія на платформі Indiegogo, якою опікуватиметься американська неприбуткова організація «Razom», яку заснували українці США.

Слідкуйте за нашими новинами на сайті.

Підтримуйте нас на Спільнокошті.

Читай також

comments powered by Disqus