"Новое время" - про "Громадське радіо" та "Спільнокошт"

Слухайте, думайте, фінансуйте… радіо

Хотіли — 100.000 грн, зібрали — 106.761 грн (106%)

Для Громадського радіо краудфандинґова кампанія на Спільнокошті стала вже третьою. Всі вони були успішними і допомагали проекту вийти на новий рівень.

У 2015 році кампанія зібрала 106 тис. грн. Ця сума дозволить журналістам протягом року виготовляти три авторські подкасти, орендувати студію, необхідне обладнання та оплачувати «невидиму роботу» звукорежисерів і авторів програм.

Менеджер всіх трьох кампаній Ірина Славінська розповідає, що на початку їхня команда обговорила, чи потрібне їм таке фінансування, і на що вони можуть його використати. Потім разом із командою Спільнокошту вони зосередилися на окремих найважливіших речах, поставивши акценти на першорядних потребах. А потім слідкували за тим, щоб не створювати ситуацій, коли доброчинці відчувають себе відірваними від справи, яку вони профондували.

Як менеджер трьох успішних кампаній на Спільнокошті, Славінська відчувала, як багато люди дають грошей у різні кошики:

—      Наші доброчинці — це ті ж самі люди, що фондують потреби армії, переселенців та інших волонтерських ініціатив. Саме тому після початку війни стало видно, що суми внесків зменшилися. Але водночас стали більш регулярними — наприклад, були доброчинці, котрі вносили по 50 гривень, але щомісяця. Я дуже добре уявляю собі планування такого доброчинного місячного бюджету, бо сама роблю так само.

Всю статтю читайте тут.

Читай також

comments powered by Disqus