Козацький дух

Слава Україні! Хто такі козаки і чому саме про них ми вирішили робити нашу гру? На мій погляд, козак - це нація в нації. Це цілком інший спосіб життя, світогляду, переконань, аніж в більшої частини населення України. Коли з'явились козаки і чи має цей феномен звязок із сучасністю?

Останні події в Україні показують, що козаки не просто якась данина традиції, це сучасність, це дух народу. Пройшовши через покоління вони виразились сьогодні у Героях Майдану. Починаючи від Святослава Хороброго (один з перших прообразів козака) і закінчуючи козаком Михайлом ми можемо простежити одну і ту ж рису - хоробрість, неперможна жага свободи, мужність та готовність боротися із загарбником ціною власного життя.

Події, що зараз відбуваються демонструють нам багато фактів, що спростовують міфи, тиражовані совковою історією. Порівнюючи минуле та теперішнє нескладно провести паралелі у висвітленні та ставленні ворогів козаків. В радянській науковій думці тиражувалась теза про те, що козаки це були просто бандити, лайдаки, нероби, найманці. Разом з цим народ про них склав сотні пісень, дум, їхніми іменами називали дітей, козацькі імена ввійшли в топоніми. Важко повірити, що така шана могла виникнути до бандитського угрупування. Крім того, сучасні історіографи в особі кісєльова продовжуть дурманити світ та свій народ брехнею про сучасних козаків, обвинувачуючи їх у підкупності, замовності та багато іншого. Як і щодо козаків, так і щодо майданівців, знаходяться люди, що вірять у таку цинічну брехню.

Те ж щодо УПА та інших військових угрупувань, що діяли на території держави. Багато пісень складено, віршів написано.

Дивлячись на Героїв Майдану, ми бачимо, що це козаки. Можливо, без шароварів, довгих вусів та чубів, але в серці все те ж. Особливо слід підкреслити спосіб організації громади - Січ (Майдан), де діють свої неписані правила, дотримуватись яких відчуватись за обов'язок кожен присутній. Ще одним обовязковим атрибутом козаків був і є зараз - це гумор. Весь майдан переповнений гумором та сатирою, при чому ситауція переважно була далека від дотепної.

І український народ, відчуваючи захист та турботу з боку цих прекрасних людей охоче складає про них пісні, знімає відео, влаштовує фотовиставки  - одним словом, славить своїх Героїв як може. Тому ми вирішили у свій спосіб підтримати цей дух козаків, що йде крізь віки і реалізовується у прагненні справжніх чоловіків захищати свій народ, і передати цей дух нашим дітям та підростаючому поколінню, на яке перш за все спрямований даний проект.

ЗІ. Щодо орди та реального прототипу цієї ігрової сторони надаю усім читачам поле для роздумів

comments powered by Disqus