...Невже гордість - причина образ на жалість до себе?

27 липня, у неділю, відбувся перший кінопоказ кіноклубу «Бруківочка». Вражень у нас багатенько! Всі розмови про вчорашній день!

Ми переглядали фільм «Недоторканні» (Intouchables), інша його назва «1+1». Це з тих фільмів, котрі можна переглядати десять разів і отримувати масу задоволення від кожного з переглядів. Фільм «Недоторканні» (Intouchables) - правдива розповідь про двох мужчин, котрі в звичайних умовах ніколи не мали б зустрітись: паралізований багатій-аристократ і молодий чоловік, що нещодавно відсидів термін в тюрмі. Дрісс (Омар Сай) сидить без роботи, ще й на повному забезпеченні своєї матері. Не можна сказати, що подібне становище його влаштовувало, але іншого виходу у нього поки не було. Дуже доречною виявляється пропозиція від Філіпа (Франсуа Клюзе), забезпеченого чоловіка, паралізованого в результаті нещасного випадку - він шукає собі помічника. Приступивши до виконання своїх обов'язків у багатого інваліда, колишній дрібний шахрай, безпечний чоловік, Дрісс несподівано знаходить деяку серйозність і відповідальність за свої вчинки. Одночасно, його невгамовна жага життя і дух пригод несподівано повертають скутому інвалідним кріслом Філіпу вміння радіти життю. Весь цей сюжет оповитий тонким гумором, після кожного жарту зал вибухав сміхом.

Дискусія за чаєм і смачним печивом затягнулась майже до 22 години вечора. Могли б сидіти і довше, та на жаль львівський громадський транспорт їздить обмежений час. Надзвичайно філософські питання піднімались на обговоренні. Чи жалість – це негативно? Яка різниця між співчуттям і жалістю? Невже гордість - причина образ на жалість до себе? Виховання дітей у багатодітних сім’ях; важливість почуття гумору і комунікабельності; якості Дрісса, як працівника; підняття впевненості Філіпа у собі за допомогою безпардонної поведінки Дісса; небезпечність дельтапланеризму, чи варто так ризикувати задля задоволення – ці та інші теми вирували у залі кіноклубу «Бруківочка». Вражаюче, наскільки різними є бачення різних людей на одну кінострічку. Скільки питань і філософських тем піднято в одному фільмі.

Нас так захопила вчорашня зустріч, що геть забули зробити для Вас фотографії із вчорашнього кінопоказу. Просимо у Вас пробачення. Обіцяємо виправитись у майбутньому. Любимо Вас. Завжди раді побачити Вас на наших кінопоказах!

Щоб Ви на нас не сильно дулись - виставляємо світлини із попередніх зустрічей. Щасливо і гарного Вам дня!

 

 

Читай також

comments powered by Disqus