"Міна": своєчасність фільму, відповідальність кожного та музика для всіх!

Дорогі друзі!

Ми з вами живемо у складний історичний період, про який писатимуть спогади, зніматимуть фільми, будуть розповідати дітям та онукам. За короткий проміжок часу від попереднього запису в нашому блозі відбулися Мінська угода та її порушення, виведення військ з Дебальцева, вшанування пам’яті героїв Небесної сотні та всіх захисників України, які загинули в наслідок конфлікту за останній рік, черговий теракт в Харкові...

Всі ці події загострюють відчуття відповідальності та підкреслюють необхідність проекту, який ми робимо, його своєчасність. Адже ми впевнені у тому, що всі війни починаються зі свідомості, з самоідентифікації, з власного внутрішнього рішення якою бути людиною, де прокласти межу між припустимим  та неприпустимим в своєму житті.

«Розмінуй свою свідомість!» - закликає фільм «Міна». Дійсно, наша короткометражна стрічка розповідає не стільки про заміновані поля Донбасу, скільки про вибухонебезпечну суміш зі стереотипів і відсутності бажання їх переосмислити, яка може призвести до не менш руйнівних наслідків. 

Журнал «Zефір» опублікував інтерв'ю з Олексієм Толкачовим, співпродюсером фільму, розпочавши його такими словами: "Короткометражная лента «Мина», снятая в зоне АТО – интереснейший проект, цель которого показать конфликт на Востоке Украины без прикрас. Но не сама война, не свист пуль, не героические деяния и трагические события на передовой оказались в фокусе, а скрытые за пеленой рутинной повседневности мотивы, порождающие противостояние людей". В матеріалі є розповідь про те, як розпочинався проект та затронуті цікаві світоглядні питання. Читайте інтерв’ю за посиланням.

Ще одна новина стосується саундтреку. Ми отримали багато запитань щодо композиції, яка звучить в трейлері фільму. Із задоволенням знайомимо вас з молодим гуртом Electromush. Колектив працює у напрямку World music та Ethno-fusion. Молоді люди кажуть, що розпочали власну творчість під впливом Peter Gabriel, Dead Can Dance, Yello. Отже, слухайте повну версію пісні.

Найближчі плани нашої команди наступні. Днями ми подаємо робочу 15-ти хвилинну версію фільму до участі у Канському фестивалі. Також ми готуємо серію коротких розповідей про знімальну групу, декілька цікавих телевізійних сюжетів та сюрприз для прихильників сторінки нашого фільму у Facebook.

Слідкуйте за новинами та продовжуйте розповідати вашим друзям і знайомим про наш проект! За перші чотири тижні спільними зусиллями ми зібрали майже третину необхідної суми, попереду ще місяць краудфандингової кампанії.

Давайте вірити в те, що позитивні зміни в нашій країні неминучі! Разом ми переможемо!

comments powered by Disqus