READ MORE - як все починалося

В кінці серпня 2015 року троє друзів, Олександр, Антон та Євгеній (це ми), перебуваючи на одному з масштабних українських спортивно-розважальних фестивалів, настільки захопилися красою людей, що їх оточували, аж вирішили увіковічнити доробки молодих українських талантів в папері.

Серед наших знайомих є чимало творчих особистостей, які пишуть тексти, картини, музику, фотографують, організовують різноманітні перформанси та просто дуже яскраво самовиражаються. Звичайно, кожного з цих митців-аматорів можна знайти в соціальних мережах, або, зрідка, на маленьких локальних заходах вузьких тематик. Саме це і спонукало нас до ідеї створення майданчику, який би зміг об'єднати творчу спільноту України хоча б на рівні мистецького альманаху.

В вересні було оголошено про початок збору матеріалу для першого номеру журналу READ MORE. І на цей заклик відгукнулося більше сотні різноманітних авторів. Надсилали оповідання, вірші, фотографії, живопис, колажі та інше. В одиничному екземплярі були справжнійсінький роман в декількох томах та сценарій КВН. Протягом вересня-жовтня редколегія у складі Олександра та Євгенія відбирала найкращі роботи для майбутнього журналу. В цей же час вдалося залучити до роботи над проектом талановитого дизайнера Геннадія.

За результатами кропіткої праці було відібрано матеріал від 20 авторів з України, Росії та Великобританії. І почалися складний процес верстки номеру та не менш важливе оформлення проекту на Спільнокошті.

Результат чотиримісячної роботи наразі чекає на свій шанс побачити світ. Кожен доброчинець миттєво перетворюється для нас на найріднішу людину, чиє фото хочеться поставити на обкладинку наступного номеру. Амбіції та оптимізм ростуть, проте, збір коштів - це серйозний виклик для нас, і ми маємо намір подолати цей етап з честю.

Таким чином, журнал READ MORE за 4 місяці переріс з хмільної фестивальної ідеї до повноцінного робочого проекту. І ми віримо, що гроші на його друк вдасться зібрати, тому що в нас вже є ідеї для наступних номерів. А головне, що нам і далі пишуть люди, які пропонують свою творчість для публікації. "А значит, всё не зря!" (с)

comments powered by Disqus