Про те, що перші кроки - найважливіші.

 

інфографіка

Найпростіше, що може зробити кожен вчитель - це відбити бажання вчитись! Це - дуже просто, не потрібно робити щось особливе, досить тільки не звертати уваги на дитячі потреби, ставитись до дітей не як до особистостей, а як до єдиної "сірої маси" ну чи просто провадити шкільне життя по принципу: "Мене не цікавить, що ви там думаєте чи хочете. Мовчіть і вчіться. Ми не встигаємо за шкільною програмою".
Щоб плекати в дитини бажання пізнавати щось нове, потрібно бути вкрай талановитим вчителем, мати серце повне любові до своєї професії, до діток, яких ми маємо провадити в доросле життя. Потрібно працювати, в першу чергу, над собою. Хороший вчитель практично ніколи не покладається на підручник, він вчить дитину від серця, так  як розуміє сам і так, щоб зрозумів кожен. Такий вчитель - велике щастя для дитини та для її батьків.  Пригадайте самі: чи ми любимо, чи терпіти не можемо якийсь предмет практично завжди пов'язано з особою самого вчителя.  На жаль,  істинних майстрів своєї справи зараз дуже небагато. Як результат, діти вже на перших порах навчання починають тихо ( а то і вголос) ненавидіти школу з її уроками, домашніми завданнями, контрольними роботами та всілякими вимогами.

Маємо дуже сумну реальність: практично всі школярі вчаться "заради оцінки", а не заради знань. Вчаться, щоб "здати і забути". В результаті, не знають нічого, або мають в голові "кашу" із різноманітних фрагментів знань з різних дисциплін і ніби щось і знають, проте, насправді, ладу тому навести ніяк не можуть.
Ми не хочемо миритись з таким сумним станом речей. Ми - молоде покоління, яке впевнене, що в майбутньому онлайн-освіта буде шалено популярною і вчитись буде цікаво, модно та потрібно кожному. Хай не зараз, але ми до цього прямуємо.
Наша команда взялась щось міняти. Не думаю, що нам вдасться зробити якісь колосальні переміни, проте, навіть маленькі кроки - це вже дуже багато. Сподіваюсь, нашу ініціативу перехоплять інші, ті, які горять бажанням змін, які вірять в ці зміни і не чекають, а роблять. Хай недосконало, хай невміло чи не зовсім так, але хоч якось щось міняють. Дякую, що ви - з нами. А ми працюємо з думкою про кожну дитину! 

Читай також

comments powered by Disqus