Вікенд з французькими ілюстраторами

4 квітня відбудеться творча зустріч та воркшоп з митцями Каміль Бессе та Мікаелем Пріжаном, художниками, дизайнерами та ілюстраторами. Мікаель є художнім директором мистецької агенції «La lettre P», автор проекту «The Parisianer». Каміль – ілюстраторка, яка малює карикатури та бере участь у соціальних проектах.

Виставка обкладинок уявного часопису «The Parisianer», яку на початку жовтня французькі ілюстратори презентували в Києві викликала жвавий інтерес в української публіки. Сотня образів, кілька важливих тем з життя Парижа та парижан об’єднали навколо себе десятки художників та дизайнерів з Франції та з-за кордону, які зважилися відповісти на виклик — інтерпретувати кожен на свій манер столицю Франції.

Тепер французькі ілюстратори завітають до Києва, щоб під час воркшопу попрацювати над творчими інтерпретаціями нашої столиці разом з українськими художниками – ми створюватимемо обкладинки київського журналу. На творчій зустрічі з Каміль та Мікаелем всі охочі дізнаються більше про сучасну ілюстрацію у Франції та її потенціал в креативній індустрії.

Тільки в суботу в арт-центрі Я Галереї в Києві на вул. Хорива, 49б покажемо міні-виставку робіт Камій Бесс та поговоримо з авторкою про її творчість.

Камій Бесс

Почала свою професійну кар'єру як графічний дизайнер, пізніше стала малювати карикатури. Вона співпрацювала з багатьма журналами, компаніями та соціальними ініціативами: Causette, Charlie Hebdo, L'Humanité, L'Humanité Dimanche, Psykopat, Bakchich, NVO, Zélium, La Maison Ecologique, Tsugi, Barricade, Arte (“28'” program), France 24, Action Contre La Faim, Médecins du Monde. Каміль проводила майстер-класи з карикатури у в'язниці.



 

 

 

 

Виставка «Parisianer» тим часом продовжує своє життя в Україні і буде показана в рамках Французької весни у Дніпропетровську, Львові, Рівному та Харкові.

Програма:
12:00–13:30 Творча зустріч (вхід вільний для всіх охочих)
13:30–14:30 Перерва
14:30–17:30 Майстер-клас (вхід за реєстрацією)

comments powered by Disqus