Про особливості виділених зон для вигулу тварин в Києві

2 місяці тому ми підіймали питання по одному місцю вигулу собак по вул. Тростянецька 6ж (Дарницького р-ну), яке частково забрали під дитячий спортивний майданчик, а на другій частині взагалі почалися якісь будівельні роботи.

Тож почну з гарного.

В п’ятницю зустрічалася з автором проекту по створенню дитячого спортивного майданчику Олексем Паращенко з проекту «Безкоштовний спорт дітям» (БФ «Сильна нація»).  

Це була ініціатива його організації встановити на цьому місті спортивний майданчик для дітей. Отже після розмови ми таки дійшли згоди та порозуміння і вирішили зупинитися на такому рішенні:

  1. Спортивний майданчик буде огорожений парканом – скоріш за все це буде на початку весни.  
  2. Також на весні, разом з дітьми з найближчого спортивного клубу, замість зруйнованої таблички про місце вигулу собак – на бетонному заборі буде нанесений чудовий малюнок, який буде відображати місце призначення цієї території. Можливо, до цього часу ми оголосимо конкурс ескізів на цей малюнок. А крім того БФ «Сильна Нація» пообіцяв допомогти у встановленні на цьому місті декількох снарядів для собак!!! Тож, не дивлячись на те, що ця територія трохи скоротилася, вона стане більш цікавішою для вигулу та невеличких тренувань собак в цьому районі!

 

Дякуємо за розуміння ситуації та продуктивну співпрацю Олексію Паращенко, бо ми разом робимо одну справу – виховання здорових відносин в суспільстві та упорядкування територій в місті з урахуванням потреб усіх співмешканців.

Ну і звісно, що без дьогтю не обійшлося (а ось чи ложка його, чи ближче до бочки – вирішуйте самі!).

Є ще друга частина цієї адреси місця вигулу собак, яка ще рік тому виглядала так:

Ну а на сьогодні виглядає так :

Як бачите ні паркану, ні відповідного напису про вигул собак вже немає і ідуть повним ходом будівельні роботи, як з’ясувалося майбутнього Торгівельного центру.

Тож ми пішли з’ясувати на яких підставах проходять ці роботи на офіційно відведеній території під вигул собак. На прохідній до будівельного майданчику розміщений паспорт проекту

 

Вже з нього видно, що цю територію мали задіяти в цьому будівництві.

До нас вийшов прораб і лише підтвердив, що так – вони знають, що територія була призначена для вигулу собак. Але зараз в них начеб то є вся документація від КиївЗемРесурсів і вона в них планується під благоустрій з озелененням та дитячим майданчиком. Ми відправили запит до КиївЗемРесурсів, але, вважаю, що це вже нічого не змінить, та ця територія вже точно не буде для вигулу тварин.

                До цієї ситуації хочу привести ще один приклад організації місць для вигулу тварин в нашому районі. Мені вже давно розповідали мешканці про одну адресу серед новобудов, де ОСББ створило окрему територію для мешканців із тваринами свого будинку. І ось нарешті, я сюди потрапила (як раз коли забирали подарований нам Дарницькою Вартою щебень). Ось так це виглядає:

 

І на що я хочу звернути Вашу увагу – що ось такий вигул для собак – ніякого відношення до нашого проекту «Місто Тварин» не має!

Є 3 важливі речі:

  1. З одного боку ми розуміємо, чому і для чого був створений такий майданчик – бо при тій щільності забудови, що є сьогодні по вул. Драгоманова (та багатьом іншим в цьому районі) це хоч якийсь вихід із положення, де дійсно вже сьогодні не то що з собаками ніде погуляти, але і майданчики для дітей створюються приблизно на такій самій площі для декількох будинків з не меньш ніж 300 квартирами в кожному. Про спортивні майданчики та просто зони відпочинку і мови вже, як правило, не йде. Тому створення цього майданчику в даних умовах виправдано (хоча і вигляду йому б надати кращого – але, напевно, це все на що здатне одне ОСББ, з, можливо, неповною оплатою комунальних послуг всього дому!)
  2. З іншого боку це варіант саме вигулу тварин, а не майданчику, на якому можна позайматися із собакою, бо, по-перше, має замалу територію; по-друге немає жодного снаряду. Але, мушу зазначити, що навіть свою функцію – тобто щоб собаки ходили до одного місця де за ними зразу можна прибрати він теж повністю не може виконати - бо знову ж ми повинні розуміти, що собаки не роботи, яким можна надавити кнопку і вони зроблять саме те, на що запрограмовані. Собакам, щоб зробити те на що розраховує власник в даному місті часто потрібно деякий час побігати, чи хоча б, походити! Собака, який буде вважати цю територію для занять та ігор – зовсім не буде залишати за собою слідів в цьому місті, бо, щоб хто не думав, собаки доволі охайні створіння и їм, також як і нам, не подобається вступати в міни від інших собак.
  3. І ще одне – цей замок, ключ від якого, як я розумію, є у консьєржа цього дому. Теж розумію для чого це зроблено!

Але!

Наш майданчик «Місто Тварин» - загальнодоступний майданчик для усіх мешканців. Він буде створений з урахуванням всіх необхідних технічних умов та матиме красивий та привабливий дизайн.

Майданчик створений саме для ЗАНЯТЬ ІЗ СОБАКОЮ! Те, що собаки після себе можуть залишити власники тварин збирають самостійно в смітники, які будуть на майданчику!

І головне – майданчик «Місто Тварин» - це окрім самостійного вигулу свого улюбленця - місце пізнавальних заходів, святкових виступів, корисних семінарів та і взагалі цікавого життя та спілкування власників тварин!

В нашому місті ведеться дуже активна та щільна комерційна забудова, яка ніяк не враховує не тільки місця для вигулу тварин, а і інші потреби населення в інфраструктурі районів. Ось такі офіційно відведені міста для вигулу собак все складніше захистити від забудов, не кажучі вже про створення нових. Единим виходом зараз в місті є створення майданчиків для занять із собаками в містах, де це зараз ще можливо.

І зараз, від кожного з нас залежить, як скоро буде в нас такий куточок цікавого та цивілізованого життя! Обирайте подарунки та підтримуйте проект на спільнокошті Велика Ідея: https://biggggidea.com/project/misto-tvarin-trenuvalnij-majdanchik/ 

Кожен в місті має право на комфортне та щасливе життя. Ми створюємо його для власників тварин!

comments powered by Disqus