Мобільність у навчанні

Ідея навчання STEM-технологіям в цілому порівняно нова. І роботехніка, як її частина - не виняток. 

Останні роки доводять, що потреба у спеціалістах, що мають технічні знання, а особливо - практичні навички, досить висока. І з кожним роком все збільшується. Уже нікого не дивують безпілотні апарати, роботи-маніпулятори тощо. 

Існуюча ж система освіти не те щоб зовсім не пристосована до сучасних потреб, але вона просто не встигає за сучасними темпами. Програми, що приймаються до вивчення у школах та вузах на момент затвердження, зазвичай, уже є морально застарілими. Приклад - програми з інформатики, де ще фігуруть теми з Windows XP. Так, я розумію, що технічне оснащення загалом не сучасне - але ж ми готуємо людей до МАЙБУТНІХ технологій, а не до учорашніх?

Тому зараз основне джерело отримання знань - самоосвіта через мережу Інтернет. Але тут знову отримаємо обмеження: тих, хто здатен хоча вказати де і що шукати, досить мало. І, зазвичай, вони живуть і працюють у великих містах (Київ, Харків, Львів тощо). 

Навчати ж дітей "у провінції" не те що нікому - просто немає інформації - чому їх зараз можна навчити? Так, вчителі завдяки шкільній програмі дізнались про Scrath - але чи багато з них можуть показати учням її можливості, зацікавити їх?

У цьому і є основна мета нашого проекту - зацікавити якомога більше дітей до здобуття сучасних знань, допомогти вчителям у пошуку необхідної інформації... Адже сучасні можливості і наш власний досвід доводять - це дійсно можливо

Читай також

comments powered by Disqus