По той бік Плутону

Друзі, всього за кілька днів нам вдалося зібрати 15 тисяч гривень! Ці кошти ми використаємо на закупівлю всіх необхідних матеріалів для виготовлення ляльок. Ми надзвичайно вдячні всім-всім-всім, хто долучився до нашої кампанії чи підтримав нас репостом. Ми справді цінуємо вашу довіру.

За цей час наша художниця зробила ескізи першої ляльки. Це буде прототип дідуся В’ячеслава, він є одним із перших, з ким ми познайомились у пансіонаті. Історія про смерть його дружини вражає: «Того дня ми були на дачі, я працював у підвалі, а вона засмагала на даху – завжди хотіла бути гарною тільки для мене. Під вечір їй стало дуже погано, швидку викликати не могли і я ніс її на руках до дороги, щоб спіймати машину. Я не розумів, що сталось, а потім нам сказали, що того дня зірвався Чорнобиль. Вона сильно опромінилась і померла через місяць».

Окрім історії дідуся В’ячеслава ми встигли опрацювати ще понад п’ятдесят історій різних людей. Над транскрибуванням аудіо записів трудилось близько сорока волонтерів з різних міст України.

Також в рамках проекту ми відкрили драматургічно-режисерську лабораторію. ЇЇ мета – залучити всіх бажаючих до творчого опрацювання та презентації зібраних історій, що не ввійдуть до кінцевого варіанту вистави. Нам дуже хочеться, щоб усі голоси були почуті. Тож перше сценічне читання відбудеться вже 20 лютого на Першій сцені сучасної драматургії Драма.UA у Львові. Запрошуємо всіх! 

comments powered by Disqus