АРТ-школа: що вже було?!

Перший пілотний проект АРТ-школи для дітей героїв та їхніх наставників у рамках програми "Старший брат" відбувався у серпні цього року у Львові.

Львів – чудове місце для творчості та навчання, а літо – гарна пора для розфарбовування тканини на свіжому повітрі, обідів у мистецькому та креативному кафе просто неба «У сусідів» та час канікул. Саме тому усі умови для створення сприятливої атмосфери у нас були.

Які ж цікаві місця нам вдалося відвідати? Перш за все, це родинний центр «Рясне», що нещодавно відкрив свої двері відвідувачам в однойменному районі Львова. Майстри центру навчили нас цікавим технікам декупажу та стрічкоплетіння. За це щиро дякуємо Мар’яні Кащак, Світлані Єрмаченкові та волонтерам центру. Саме плоди цього навчання сьогодні є винагородами за внесок у розвиток нашого проекту.

Не менш цікавим та пізнавальним був майстер-клас від Тетяни Пелипець, яка світло нас прийняла у просторій Бібліотеці на Окуневського. Там ми навчалися бісероплетіння та кулінарії. Чудо-сендвічі з нашими іменами підняли настрій та опустили рівень нашого голоду … тоді ситі та натхненні ми поїхали у анти-кафе «CoMMuna», де на нас чекала Андріана Савченко із прекрасним майстер-класом по маніпуляціях з полімерною глиною. Брошки, сережки, магнітики та навіть кулони – все це змогли змайструвати діти та наставники своїми руками. Хоч робота це не проста, але сам процес дуже захопив діток, і під враженнями вони залишилися на весь час подорожі.

Не можу не пригадати про нашого волонтера Марію Ворончук, яка взяла на себе відповідальність усіх нас навчити розпису по тканині. Результатом стало те, що кожен повернуся зі Львова не просто з футболкою із логотипом програми, а з футболкою із власним малюнком. А такі речі для діток дуже важливі та цікаві.

Кульмінацією нашої арт-школи був розпис на шклі від Григорія Пристая. Те, що для нас на перший погляд видавалося неможливим, Григорій зміг подати нам таким чином, що кожен впорався із завданням намалювати улюбленого Святого на шклі. І повірте – це були не просто палітри із розписом, це були справжні твори. Кожен залишився із власним шедевром, зробленим своїми руками.

Це і багато іншого чекало на учасників АРТ-школи влітку.

Сьогодні вже активно йде підготовка до зимової АРТ-школи і спішимо Вас апевнити, що, якщо нам таки вдасться дозбирати некобхідну суму, то майстер-класів буде ще більше, а відповідно - більше емоцій та радості!

Ваша пожертва для нас дуже важлива!

Дякуємо за довіру!

Маріанна Білик

координатор програми "Старший брат" Львівської освітньої фундації

comments powered by Disqus