очі дивляться в небо, небо – в очі, очі – в очі

Такий вигляд тепер має фасад Вінницької бібліотеки №1. Це результат роботи художників Олі Михайлюк, Рустема Скібіна, Юлії Гушул, Олександра Нікітюка, Олександра Марченка, що прокладали :::стежку::: у Вінниці.

На фото можна роздивитися один із елементів розпису – центральне коло з орнаментом та виведеними літерами    О і К. Звичайно, це поєднання невипадкове, а секрет знає Оля Михайлюк:

«У процесі створеня ескізу в мене спочатку були цитати з творів Михайла Коцюбинського про очі. Рустему сподобалося і він почав розробляти... А я тим часом вже знайшла цитати про небо, які й потрапили на фасад: «...хотів, щоб душа його гойдалась, як хибкий човен на морі, тремтіла, як лист на вогні, щоб стала прозорою, легкою і могла злинути в небо». І стала вже мріяти про небо... Так ми й не вирішили – око чи небо. Думали робити два кола – одне українською, інше – кримськотатарською, а я просто на чернетці це коло окококококо накидала... »

Аж туууут Рустем каже: «КОК – це ж небо по-кримськотатарськи!» Тож обирати не потрібно – око і небо-кок поєдналися. Одне слово – двома мовами. І ще трохи третьою, бо – ok :)»

за фото фасаду дякуємо Svetlana Lapatanova. 

Читай також

comments powered by Disqus