Від ідеї - до сьогодні...

"Хтось" дуже добре протягом багатьох років попрацював, щоб жителі Сходу та Заходу України поділилися умовно на "ми" і "вони". "Ми - праві, і нас не розуміють, вони - неправі і мало працюють". Підмітьте, це з обох сторін!!!

Наша команда табору ще в липні місяці й не здогадувался, що у вересні поїде на відбудову на Донбас. Але час диктує умови...

Повернемося до липня: в рамках проектів "Схід-Захід" БО "ЛОФ" було організовано Літню Школу громадської активності "Простір ідей" для молоді Сходу та Заходу. Місце було обране на нейтральній території - м.Очаків Миколаївської області. Там ми провели незабутні 10 днів: вчилися, працювали, підмітали пляж, збирали гроші, писали листа меру, давали інтерв’ю для місцевої газети.... і хто б подумав, ми перестали казати "ми" і "вони". Ми перестали ділитися на "східняків" та "західняків", ми перестали вирити у перевертнів та шовіністів... Це сформувало нас і допомогло ідентифікувати себе лише одним словом "українці". 

Простір ідей

Щодо табору по відбудові, то ідея виникла вже на початку серпня, коли і був проведений пілотний проект. Наші волонтери поїхали туди на 4 дні і встигли відремонтувати 3 об’єкти... Але головне не будова, а люди. Люди чудові. вдячні і приємні. Люди допомагають і створюють умови, вони зголошуються і приходять на табір. І це після ісього, що вдалося їм пережити... Хіба це не результат? Хіба це не ціль?

Табір по відбудові

Ми сподіваємося, що дуже скоро співпраця ходу і Заходу покаже гломальні зміни всередині країни, стане поштовхом до вирішення багатьох соціальних та політичних проблем...

А сьогодні табір підходить до завершення, і ми хочемо  подякувати кожному, хто був і залишється з нами. 

Разом переможемо!

Маріанна Білик

Читай також

comments powered by Disqus