Довіра - найкращий капітал, прозорість - його основа.

Друзі, 

Питання фінансової прозорості для нас є дуже важливим, тому ми плануємо звітувати вам про те, як витрачаємо кошти, що зібрали в рамках цієї кампанії. Але спочатку хочемо розповісти вам більш детально про те, як ми зібрали ці кошти.

У червні 2014 року «Театр для діалогу» став учасником програми "Посилюй добрі рішення", що впроваджується командою Biggggidea та фінансується організацією Pact, Inc. в Україні. Ця програма спрямована на підтримку нових ініціатив у сфері соціальних інновацій. Учасники програми отримали фахові консультації від експертів з організаційного розвитку, планування та маркетингу, а також можливість зібрати кошти на розвиток власного проекту через спільнокошт. За умовами програми, якщо команді вдається залучити на фінансування проекту понад 50% заявленого бюджету, то проект отримує додаткову суму підтримки у 28 000 грн від програми «Посилюй добрі рішення».

Отже, наша "мета мінімум" полягала в тому, щоби зібрати 14000 грн, тобто половину заявленого бюджету. З вашою допомогою нам вдалося подолати цей бар’єр! 

Що саме ми для цього робили, і що спрацювало? Ми спробували проаналізувати джерела нашої підтримки та хочемо поділитись цим аналізом з вами. Можливо, він стане в нагоді тим з вас, хто ще планує свою кампанію на спільнокошті. :)

По-перше, ми, звичайно, регулярно писали новини та пости на нашій фейсбук-сторінці та в дружніх спільнотах, намагаючись таким чином залучити наших прихильників і тих, хто ще про нас не знає. Ми також регулярно писали особисті листи своїм друзям, знайомим та партнерам з проханням про підтримку. А ще, поширювали інформацію серед учасників наших заходів через розсилку. Ну і, звичайно ж, підтримували комунікацію з вами, нашими доброчинцями, через блог спільнокошту.

 Завдяки внескам індивідуальних доброчинців на сайті спільнокошту ( 56 осіб) проект зібрав 9526 грн. Таким чином, середній внесок одного доброчинця становить 170 грн. Чиїсь імена ми знаємо, хтось вирішив залишитися інкогніто. Багато з цих доброчинців – наші друзі, учасники наших попередніх заходів та партнери. Але були також і нові, незнайомі нам імена.

Як ви знаєте, в обмін на фінансову підтримку, ми пропонували всім обрати собі подарунок. Популярними подарунками виявились майстер-класи з витинанки та акторської майстерності та домашнє печиво у формі дерева. Але найбільш популярною нагородою виявилася книга "Ігри для акторів та неакторів" Аугусто Боаля, на яку ми власне і збирали кошти, і яку плануємо видати і презентувати вже в квітні.

Окрім онлайн-кампанії, ми також створювали можливості для особистих зустрічей та знайомства з методикою Театру пригноблених та плейбек-театру. Протягом двох місяців ми провели чотири заходи, про які писали у цьому блозі: інтерактивна виставка «Музей майдану», театр з чистого аркуша на Фестивалі рівності «Напиши свою історію рівності», показ фільму про Цунамі джокерів та перфоманс плейбек театру. Фото всіх заходів ви знайдете на нашій сторінці в фейсбук. Під час цих заходів учасники підтримали нас на суму 1124 грн.

Але це ще не все. Народженню нашої ініціативи дала поштовх міжнародна солідарність джокерів  - практиків теарту пригноблених. Ми запропонували нашим міжнародним колегам стати доброчинцями нашого проекту і підтримати не тільки народження, але й розвиток Театру для діалогу в Україні. За допомогою їхніх внесків (загалом внески зробили 9 осіб з різних країн) ми зібрали 300 Євро, або 6900 грн.

Кошти, зібрані під час заходів та від міжнародних джокерів ми перераховували на проект через обліковий запис нашої ініціативи, саме тому наш профіль так часто з’являвся в списку доброчинців:)

Отже, якщо порахувати разом усі ці внески: 9526 + 1124 + 6900 + 28000 = 45550 грн.

Ви - наші доброчинці, і маєте знати, куди підуть гроші, які ви нам довірили. Так само, як платники податків мають право знати, як держава розпоряджається їхніми коштами. Тож, як і обіцяли, ми будемо детально звітувати вам про те, як ми витрачатимемо ці кошти. Ми обов’язково розкажемо, як ваші гроші допомагають змінювати Україну найкраще.

Ваша команда Театру для діалогу :)

 

Читай також

comments powered by Disqus