Щаслива дитина = щасливі батьки + щасливі педагоги

Багато хто з команди EdCamp Ukraine і нашої читацької аудиторії є батьками. І всі наші діти ходять, ходили або підуть у школу. У звичайну, здебільшого, просту державну українську школу. Чи все нам там подобається? Чи часто ми маємо можливість вплинути на те, що відбувається у школі? І навіть, якщо ми маємо таку можливість, – чи знаємо ми напевне, що і як ми хочемо змінити?

Експерти й експертки освітнього руху EdCamp упевнені, що для того, щоб виростити здорових, професійних, талановитих, емоційно розвинутих дітей, щоб дати можливість їм знайти своє щастя як у сімейному, так і в професійному житті – папи, мами, бабусі і дідусі мають брати активну участь у формуванні освітньої політики школи, яку відвідує їх дитина.

Для цього потрібно не просто хотіти «щось покращити» - необхідно знати, Що і Як. Щоб дати своїй дитині освіту, знання і навички, необхідні у 21 столітті, батьки самі мають володіти інформацією про організацію шкільної освіти у світі, про наявні системи підвищення кваліфікації педагогів, про сучасні методи й інструменти освітнього процесу, про їх успішні практики. Тільки батьківство разом із адміністрацією кожної конкретної школи може зробити процес навчання своєї дитини цікавим, актуальним і корисним, учителів і учительок – щасливими, професійними і реалізованими людьми, а школи – сучасними і вільними від будь-якої дискримінації.

Як це зробити – читайте у статті команди EdCamp Ukraine на авторитетному ресурсі WOMO “Oldschool is not cool: Почему старая образовательная система не подходит вашему ребенку. Или 5 причин посетить вторую национальную (не)конференцию EdCamp Ukraine” за посиланням http://womo.com.ua/oldschool-is-not-cool-pochemu-staraya-obrazovatelnaya-sistema-ne-podhodit-vashemu-rebenku/.

Між іншим, реєстрацію на EdCamp Ukraine 2016 вже відкрита: відвідайте веб-сторінку події http://bit.ly/edcampukraine2016 та запрошуйте до участі небайдужих педагогів.

Приєднуйтеся та підтримайте рух EdCamp на Спільнокошті https://biggggidea.com/project/edcamp-ukraine-2016: натисніть у верхньому правому куті кнопку "ФОНДУВАТИ" та виконайте за підказками кілька простих кроків.

Фото - womo.com.ua

Читай також

comments powered by Disqus