Ukraine EXISTS: Знайомимо з митцями. Богдан Кухарський

Продовжуємо знайомити з авторами виставки “Ukraine EXISTS”.

Подія запланована на період 11-22 січня 2016 року у Штаб-Квартирі ООН (Delegates entrance) в Нью-Йорку.

Виставка "Ukraine EXISTS" складатиметься з двох частин (концептів):
1. Донбас. Війна (документалістика (фото, відео).
2. Сучасне українське мистецтво (живопис, кераміка, інсталяції);
Організатори експозиції – команда волонтерського фонду «Вільні UA» Тарас Тополя, Аліна Гаєва, Катерина Нечаєва, Сергій Вусик, Руслан Горовий, Лесь Панчишин – ставлять за мету ознайомити світ із достовірними фактами і правдивою інформацією щодо війни на Донбасі, а також популяризувати сучасне українське мистецтво, як невід’ємну частину світового мистецького простору.

Богдан Кухарський – учасник проекту “Ukraine EXISTS”, інсталяція;

Експерименти з деревом, металом, керамікою. Автор працює в авторській манері, застосовує різну мову візуального мистецтва, адже експерименти – лежать в основі його творчості. 

 

  - Це велика головоломка, - розповідає Богдан Кухарський. Наприклад, знаходиш гарний шматок деревини і думаєш, що із ним робити. Потім крутиш, додаєш і так  річ обростає-обростає. Дерево, кераміка, метал. Вони поводять себе по-різному, але й доповнюють одне одногоЦе збірка робіт, які я зробив за останні півтора роки, - говорить автор. - Для мене це суміш скульптури, геометричної абстракції і ще чогось. Деякі присвячені Революції Гідності, деякі — окремі проекти, а деякі просто повстали в результаті експериментів з матеріалами.
Це роботи, які виникли експериментально, а не в результаті спрямованої дії. Їх можна змінювати і змінювати (що й відбувається), додавати або забирати деталі, нові елементи, перемальовувати. Часто застосовую випадкові чи знайдені матеріали та деталі. Важливо відчути і зрозуміти момент, що робота готова, і зупинитися.

 

Після Штаб-Квартири ООН проект планується продовжити на базі української діаспори у Нью-Йорку.

Долучайтеся!

 

Читай також

comments powered by Disqus