Ukraine EXISTS. Останній ривок!

Ми вже на фінішній прямій! Дорогенькі наші доброчинці, на сьогодні 24.12.2015 зібрано 76% - це 114 141 тис. грн!!! Тож, маємо зараз зробити останній ривок!!! І все у нас вийде! 

Проект “Ukraine Exists” представлений у формі виставки з двох частин (концептів):

1. Сучасне українське мистецтво (живопис, інсталяції);
2. Донбас. Війна (документалістика (фото, відео).

Організатори експозиції – команда волонтерського фонду «Вільні UA» Тарас Тополя, Аліна Гаєва, Катерина Нечаєва, Сергій Вусик, Руслан Горовий, Лесь Панчишин – ставлять за мету ознайомити світ із достовірними фактами і правдивою інформацією щодо війни на Донбасі, а також популяризувати сучасне українське мистецтво, як невід’ємну частину світового мистецького простору.

Експонування виставки відбудеться з 11 до 22 січня 2016 року в Штаб Квартирі ООН в Нью Йорку (Delegates hall).  Потім проект планується продовжити на базі української діаспори у Нью-Йорку. 

СУЧАСНЕ УКРАЇНСЬКЕ МИСТЕЦТВО

Представлено авторами:

    1. Руслан Колмиков – інсталяція;

     2. Богдан Кухарський – інсталяція;

3. Юра Єфанов – ipad painting;

4. Андрій Єрмоленко – плакат;

5. Закентій Горобйов – плакат;

6. Аліна Гаєва – живопис;

7. Лесь Панчишин – живопис;

8. Юрій Шаповал - живопис;

9. Сергій Радкевич -  живопис;

10. Світлана Дзюба - живопис;

11. Костянтин Копосов - живопис;

12. Макар Москалюк - живопис;

13.     Оксана Свіжак – живопис;

14. Лілія Студницька – живопис;

15. Ольга Куліш-Федоренко – декоративний розпис;

16. Анжеліка Рудницька – декоративна вишивка.   

Метою даної частини проекту є популяризація сучасного українського мистецтва як невід’ємної складової світового мистецького простору; створення платформи для ознайомлення з українськими авторами та їх актуальними доробками. Сучасне  українське образотворче мистецтво представлене багатьма художниками, групами та об’єднаннями. Вони трансформують головні тенденції і реалії українського суспільства у  візуальні форми та образи, створюючи тим самим нові мистецькі концепції, втілюючи у своїх доробках основні ідеї та прагнення народу. Підживлюючись духом супротиву і національного піднесення, сучасна творча еліта відриває мистецтво від ідей “традиціоналізму”, надає своїм творам унікальної форми, наділяє власною впізнаваною образністю, наповнює потужною складовою смислотворчості зі знаковими для країни темами. Сучасне українське візуальне мистецтво набуває нового значення.  Мова художників стає конструктивнішою, не обмежується дослідами власних наративів і переживань, але й слугує інструментом вираження соціального запиту на обговорення болючих, критичних тем минулого та сьогодення.

У рамках виставки сучасного українського мистецтва окремим блоком запропоновано проект “взаємоДІЯ” творчої групи  Gaieva/Panchyshyn мисткині Аліни Гаєвої (Дніпропетровськ/Київ) і митця Леся Панчишина (Львів), що була створена в листопаді 2013 року. Незалежні автори працюють в напрямку contemporary art, живопису, об'єднавши два творчих світогляди.

На початку 2014 року художники почали реалізовувати проект “взаємоДІЯ”, головною метою якого є зосередження уваги глядача на проблемах браку та якості живого спілкування в сучасному світі. Автори своїми доробками намагаються привернути увагу до нездатності сучасної людини повноцінно вести діалог, відчувати та розуміти соціум, бути носієм культурної спадщини. Художники висвітлюють у своїх творах людські почуття, зображують форми емпативних контактів через призму конфлікту, зокрема в серії «Афган».

Проект “взаємоДІЯ” не є сталим, він постійно змінюється, доповнюється, набуває нових сенсів та форм. 

ДОНБАС. ВІЙНА

Представлено авторами:

1. Творча група “Babilon-13” – відео;

2. Микита Звілінський – фото;

3. Констянтин Реуцький – фото;

4. Руслан Горовий – фото, відео;

5. Олександр Клименко - фото;

6. Євген Власов - фото;

7. Руслан Ганущак - фото;

8. Петро Шеломовський - фото;

9. Юрій Калиняк - фото;

10. HERO UA – відео;

11. Вікторія Івлева – відео;

12. OmTV – відео.

 

Мета  – донесення до світової спільноти об’єктивних відомостей про конфлікт на Донбасі у формі фото- та відео-показу документальних матеріалів.У час, коли країна перебуває у стані неоголошеної війни, на документальному мистецтві лежить важлива місія – за допомогоювлучних образів передавати і доносити до суспільства об`єктивні та виважені відомості. Адже зафіксована і грунтовно проаналізована інформація  дає можливість будувати як наше сьогодення, так і майбутнє - без повторень прикрих помилок.“Донбас. Війна” – це реальні, незаангажовані факти, документальні зйомки, фото і відеоматеріали з життя військових і цивільних людей, діалоги і монологи, думки, проголошенівголос, і ті, що безмовно застигли на обличчях.Представлені матеріали дають можливість відчути різницю між вічним і тимчасовим, визначити, порівняти й оцінити добро і зло в контексті подій на Сході України.

Читай також

comments powered by Disqus