Ukraine EXISTS: Знайомимо з художниками. Світлана Дзюба

Подія запланована на період 11-22 січня 2016 року у Штаб-Квартирі ООН (Delegates entrance) в Нью-Йорку.

Організатори експозиції – команда волонтерського фонду «Вільні UA» Тарас Тополя, Аліна Гаєва, Катерина Нечаєва, Сергій Вусик, Руслан Горовий, Лесь Панчишин – ставлять за мету ознайомити світ із достовірними фактами і правдивою інформацією щодо війни на Донбасі, а також популяризувати сучасне українське мистецтво, як невід’ємну частину світового мистецького простору. 

Проект “Ukraine Exists” представлений у формі виставки з двох частин (концептів):

1. Сучасне українське мистецтво (живопис, інсталяції);
2. Донбас. Війна (документалістика (фото, відео). 

Світлана Дзюба – учасник проекту “Ukraine Exists”, живопис;

Живопис – це стан душі!

Картини художниці мають свою певну стилістику, яка деякою мірою відсилає нас в епоху романтизму. В структурі мазку ми можемо побачити натяки на експрессіонізм, навіть на ташизм, але кольорова гамма все ж таки ближча до імпрессіоністичних творів. Звісно, залишається місце авторському стилю. Формотворення базується вже зовсім на інших, більш пізніх живописних принципах і, як повсюдно в сучасному мистецтві, спостерігаємо відмову від суворої нормативності в художній творчості.

- Живопис - це виклик оточуючих до діалогу та внутрішнього монологу, - зазначає Світлана Дзюба. - Це моє звернення, думки та погляди. Люблю чесність, чесні емоції, малюю так, щоб торкало і турбувало, працюю з вірою в те, що можна боротися з байдужістю та безликістю всіх і кожного, - говорить автор.

 

Після Штаб-Квартири ООН проект "Ukraine EXISTS" планується продовжити на базі української діаспори у Нью-Йорку.

Долучайтеся!

Читай також

comments powered by Disqus