Ukraine EXISTS: Знайомимо з художниками. Аліна Гаєва

Два Світи/ акрил, пінополістирол/ 110х110см/ 2015рік

Продовжуємо знайомити з авторами виставки “Ukraine EXISTS”.

Подія запланована на період 11-22 січня 2016 року у Штаб-Квартирі ООН (Delegates entrance) в Нью-Йорку.

Виставка "Ukraine EXISTS" складатиметься з двох частин (концептів):
1. Донбас. Війна (документалістика (фото, відео).
2. Сучасне українське мистецтво (живопис, кераміка, інсталяції);
Організатори експозиції – команда волонтерського фонду «Вільні UA» Тарас Тополя, Аліна Гаєва, Катерина Нечаєва, Сергій Вусик, Руслан Горовий, Лесь Панчишин – ставлять за мету ознайомити світ із достовірними фактами і правдивою інформацією щодо війни на Донбасі, а також популяризувати сучасне українське мистецтво, як невід’ємну частину світового мистецького простору.

Аліна Гаєва – учасник проекту “Ukraine EXISTS”, живопис;

Художник і кураток проекту “Ukraine EXISTS”. З 2011 року є співзасновником та куратором галереї книгарні “Чорна ящірка” у Дніпропетровську. В ранніх роботах Аліна частіше виступає як графік, але протягом останніх років її зацікавлення майже повністю змістилися у сферу живопису. Живописні роботи Аліни Гаєвої напрочуд експресивні та емоційно напружені, відрізняються динамічністю форми та сміливістю колористичних рішень.

- Це ілюзія, що художник десь там в стороні від подій. Насправді, він у центрі всього. Навіть, якщо фізично в цьому не перебуває, – каже художниця Аліна Гаєва. - Говорячі про мистецтво, я ніколи не відділяю його від реальності, це все похідна на соціальні події суспільства, художник керується не тільки власними наративами, він є частиною великого культурного процесу, його візуальною складовою. Мова художника не потребує перекладу, що значно спрощує передачу інформації, виключає будь-які труднощі сприйняття, - говорить автор.

Китай/ акрил, пінополістирол/ 120х55см/ 2015рік

Сповідь/ акрил, пінополістирол/ 120х55см/ 2015рік

Після Штаб-Квартири ООН проект планується продовжити на базі української діаспори у Нью-Йорку.

Долучайтеся!


 

Читай також

comments powered by Disqus