Ukraine EXISTS: Знайомимо з художниками. Лесь Панчишин

 

Ukraine EXISTS: Знайомимо з художниками. Лесь Панчишин

Проект “Ukraine Exists” представлений у формі виставки з двох частин (концептів):

1. Сучасне українське мистецтво (живопис, інсталяції);
2. Донбас. Війна (документалістика (фото, відео).

Лесь Панчишин – учасник проекту “Ukraine Exists”, живопис;

- Коли малюю - я відпочиваю. Відчуваю, що це моє. Тільки цим я хотів би і займатись. Я малюю уже довго, але якщо так більш професійно, то з третього курсу коледжу. Мені завжди хотілось розвивати свій талант так, як я хочу, а не так, як хочуть в академії. Так все і почалось.  – говорить автор.

Лесь Панчишин тяжіє до плям, контрастів, живописних ефектів, інколи вплітає в тканину зображеного ненав’язливі написи англійською. Сюжети нагадують спогади, раптово навіяні сьогоденням. Серія робіт «Близькі» 2013-14 рр. супроводжується філософськими максимами автора: Даючи та віддаючи, ти отримуєш більше, ніж беручи; Говори зі мною, Розсміши мене, Розповідай мені, Дивуй мене, Пліткуй про мене, Довірся мені, Свари мене, Ображай, Тільки говори зі мною, Говори що завгодно, Мовчи що завгодно, тільки не обривай наш діалог; Бути собою – це рух, динаміка; Статичність – найбільший ворог будь-якої ідентичності; Але тільки здолавши статичність, затхлість, болото стереотипів, ми можемо стати собою.

Організатори експозиції – команда волонтерського фонду «Вільні UA» Тарас Тополя, Аліна Гаєва, Катерина Нечаєва, Сергій Вусик, Руслан Горовий, Лесь Панчишин – ставлять за мету ознайомити світ із достовірними фактами і правдивою інформацією щодо війни на Донбасі, а також популяризувати сучасне українське мистецтво, як невід’ємну частину світового мистецького простору.

Експонування виставки відбудеться з 11 до 22 січня 2016 року в Штаб Квартирі ООН в Нью Йорку (Delegates hall).  Потім проект планується продовжити на базі української діаспори у Нью-Йорку. 

Читай також

comments powered by Disqus