Ukraine EXISTS: Донбас. Війна (документалістика). Руслан Горовий

Продовжуємо знайомити з авторами виставки “Ukraine EXISTS”.

Подія запланована на період 11-22 січня 2016 року у Штаб-Квартирі ООН (Delegates entrance) в Нью-Йорку.

Виставка "Ukraine EXISTS" складатиметься з двох частин (концептів):
1. Донбас. Війна (документалістика (фото, відео).
2. Сучасне українське мистецтво (живопис, кераміка, інсталяції);
Організатори експозиції – команда волонтерського фонду «Вільні UA» Тарас Тополя, Аліна Гаєва, Катерина Нечаєва, Сергій Вусик, Руслан Горовий, Лесь Панчишин – ставлять за мету ознайомити світ із достовірними фактами і правдивою інформацією щодо війни на Донбасі, а також популяризувати сучасне українське мистецтво, як невід’ємну частину світового мистецького простору.

Руслан Горовий – учасник проекту “Ukraine EXISTS”, фото, відео;

«Укропи Донбасу».  Документальна стрічка режиссера, письменника, головного редактора телекомпанії «Магнолія-ТВ» Руслана Горового. Розповідь про рік життя родини з Луганщини. Вікторія і Олександр. Фермери, які з нуля намагаються підняти господарство в степах Донбасу. Попри те, що у голови родини немає руки і ноги, цим сильним духом людям все вдається. І раптом все руйнується. Псевдо-референдум, війна, життя в окупації. Подружжя починає допомагати українській армії. Далі полон і  понад три місяці знущань у підвалах ЛНР.

Такі герої, як Саша і Віка – це знахідка для будь-якого режисера, - каже Руслан Гововий. Той, хто хоч раз знімав документальне кіно – той мене зрозуміє. І звісно я не міг пройти повз, я захотів зняти фільм про те, що відбулося в їхньому житті. Сказати, що було легко, я не можу, фактично весь перший день, я привчав їх, що поряд з ними є  люди з камерою, - говорить режисер. Мені довелось весь матеріал першого дня просто викинути. А потім потроху, потроху вони звикли і вдалося, те що вдалося. Коли дивляться фільм, люди кажуть, що важко повірити, що це все не актори, що це все правда, що це все просто реальні люди розказують свою історію.

Після Штаб-Квартири ООН проект планується продовжити на базі української діаспори у Нью-Йорку.

Долучайтеся!

 


Читай також

comments powered by Disqus