Що таке спокій у гаморі? Або Приїздіть у Моринці

Мій блог про Ше.Fest на спільнокошті – це бажання аби Ви на власні очі змогли побачити красу неперевершених Моринців та відчули душею затишне тепло. Я відповідаю за просвітницьку галявину, і одразу забігаю наперед і кажу: «Ні, це не дурне бла-бла, де нудно і хочеться спати, це галявина, де цікаві талановиті люди ділитимуться з Вами власним внутрішнім світом».

Історія Ше.Fest - низка різних ідей (від дурних до геніальних), які виникали у певної кількості людей. Ці ідеї вдалося втілити дякуючи бажанню створити цікавий проект для людей.

Вперше потрапивши до Моринців я стояла і дивилась, мовчки приникши, спостерігаючи за біленими бордюрами і безкінечними яблучними садами. Чисті вулички, з маленькими будиночками. І всі ці сади, разом із будиночками, квітами, усмішками через паркани підкреслені цими маленькими, гарно-вибіленими бордюрами. В містах такого не побачиш. Тоді я йшла приголомшена і дихала ароматами достиглих п’янких фруктових дерев (серпень – час урожаю). Тоді було маленьке озерце обрамлене пагорбами та насадженнями. Найголовніше, що вразило – тиша. Тільки не пуста і пригнічуюча, а якась заспокійлива і ввічлива. З красивими птахами та козою, яка невідомо звідки взялась.

Моринське озереце. Я з співорганізатором Юлією Шевель
Це вже пізніше ця тиша перетворилася на гамір від великої кількості людей.
І на наступний день біля озерця під пагорбами помістилось наметове містечко, де копошились люди, сміялись, дурникували, танцювали, в’язали вінки, готували їжу, мріяли, жили. Це на наступний день організатори з волонтерами з нетерпінням чекали на гостей, і переживали що щось забули-не зробили. Два дні фесту для організаторів – це суцільний потік драйву, посмішок, музики, біганини без сну і відпочинку. Але коли незнайомі люди дякують, діти задоволені, закохані цілуються під музику, пари танцюють, очі палають нестримними емоціями і не відчуваєш втоми – починаєш розуміти, що все робиш правильно.

Організатори біля музичної сцени. Фест 2014

Закривала тоді очі, слухала той гамір, вловлювала аромати гарячого літа, тембр танцюючих і було так спокійно. Звичайно, що це була секундочка якась, бо мали постійно рухатись, вирішувати проблеми і просто робити затишок для Вас.

Минулого року ми зібрали кошти на тепловізор. Цього року ми також зібрані кошти передами хлопцям на Схід.

Я дуже хочу, аби Ви відчули той же затишок і спокій.

Як Вам це вдасться? Приїздіть до нас на Ше.Fest. У Моринці.

Тетяна Моцак, організатор

 

Читай також

comments powered by Disqus