WWF в Україні на кліматичному марші в Києві

У суботу у Києві пройшов міжнародний кліматичний марш, напередодні відкриття Кліматичного саміту ООН у Парижі. На ньому світові лідери збираються підписати нову угоду по боротьбі зі змінами клімату. Марш пройшов більш ніж в 170 країнах світу в один день.

Команда WWF в Україні на Кліматичному марші в Києві

Те, що під дощем та снігом на марш вийшло стільки активних українців, справді надихає. Київська команда WWF у повному складі також підтримала подію та пройшла вулицями Києва на підтримку боротьби зі зміною клімату. Такі події - теж елементи екологічної освіти українців. Привертаючи увагу людей до екологічних проблем, ми сприяємо їх вирішенню. 

На цьому марші ми робили акцент на те, як впливає зміна клімату на тварин по всьому світі. 

«По всій планеті є види, що вже відчувають несприятливі наслідки потепління, танення льодового покриву й підняття рівня моря, й Україна не виключення - зменшення водності річок й більш посушливий клімат південно-східних областей спостерігається вже сьогодні. Це впливає на діяльність людини у багатьох секторах економіки, але ми хотіли б звернути увагу на загрози, що постають перед дикими видами: 
- танення крижин обмежує можливості полювання для білих ведмедів та вирощування малят імператорських пінгвінів;
- підняття рівня моря знищує місця гніздування зелених черепах, а підвищення температури зменшує пропорцію самців та самок у їх популяції;
- спустелювання українських степів додає ще одну загрозу для виживання дрохви;
- зменшення водності малих річок та їх нагрівання загрожує у т.ч. холодолюбивим рибам;
- а раннє настання весни й квітування загрожує джмелям та іншим запилювачам рослин
», - коментує Наталя Гозак, експерт WWF в Україні.

Валерія Немикіна та Наталя Гозак - наші пандочки ))

Для того, щоб ці та інші вразливі види змогли побачити наші онуки, наше суспільство має змінити свої пріоритети вже сьогодні. І цей марш - наймасштабніший екологічних захід у світі - показав, що це можливо і це вже відбувається.

Але не треба забувати, що зміна клімату істотно впливає і на людей - вона спричиняє непередбачувані погодні явища, посухи, повені, літня спека та багато іншого. Якщо хочете, можете дізнатися більше про те, як зміна клімату вплине на Україну та світ, що робить WWF в Україні по цій темі та багато іншого.

Кліматичний марш у Києві підтримали десятки екологічних організацій та спільнот, та просто небайдужі українці

Кліматичний саміт у Парижі починається 30 листопада. Наразі, президент України Петро Порошенко вже у Парижі з делегацією. Нагадуємо, що громадські активісти не згодні з позицією України на саміті. Україна вживатиме недостатньо заходів для боротьби зі змінами клімату. Мета маршу 29 листопада - закликати владу України впроваджувати більше заходів, спрямованих на боротьбу зі зміною клімату. До таких заходів відносяться утеплення будинків, розвиток громадського транспорту і велосипедної інфраструктури, перехід до відновлюваних джерел енергії.

Читай також

comments powered by Disqus