"Рибний бізнес" - пограємо?

«Вітаємо! Вас щойно найнято, щоб керувати однією з головних риболовецьких компаній в країні. Разом з командою співробітників Ви маєте управляти рибальським флотом так, щоб щорічно максимізувати свої активи і не дати конкурентам вирватися вперед....»

Дві третини рибних запасів світу вже виснажено людиною

Так починається рольова імітаційна гра «Fish Banks» («Рибний бізнес»), яку в 1987 р. запропонував громадськості відомий американський професор Денніс Медоуз. З її допомогою він хотів пояснити, як можна ефективно і розумно використовуючи природні ресурси, і які небезпеки приховує їх нераціональне використання. Незважаючи на серйозну мету цієї гри, гравців очікують в першу чергу бурхливі емоції - азарт і виклик, прагнення до перемоги і розгубленість... проте тільки найбільш далекоглядні керівники компаній зможуть забезпечити сталий прибуток. Спробуєте себе?

"Рибний бізнес" на Гогольфесті

«Рибний бізнес» - одна з багатьох екологічних ігор, в які можна буде пограти в Екоцентрі після його відкриття - приклад того, як в цікавій формі можна донести до людей проблеми Планети. 

Наталя Гозак, експерт WWF в Україні, яка вже багато разів проводила цю гру, коментує: «З одного боку ця гра побудована на необхідності ділити один ресурс багатьма гравцями. З іншого - орієнтованана на отримання максимального економічного прибутку. І завдяки сильній емоційній залученості 99% учасників отримують глибоке особистісне розуміння, що таке приймати стратегічні рішення з урахуванням сталого розвитку».

WWF проводить гру "Рибний бізнес" на Sustainability марафон

Гра буде цікавою та захоплюючою для будь-якої аудиторії. Щоб взяти участь, не обов'язково бути обізнаним у темі. «Рибними бізнесменами» можуть бути не тільки представники корпоративного сектору, хоча для них ця гра може стати чудовим тім білдінгом. Але будь-хто: студенти, школярі, екологи, родини та всі бажаючі українці можуть спробувати свої сили в цьому екологічному бізнесі. В практиці WWF у гру встигли пограти команда 1+1 media, представники НУ "Національна податкова Академія", українські скаути, учасники Гогольфест та Sustainability марафон та ще багато інших людей.

"Ця гра не залишить нікого байдужим. Роздуми над переосмисленням власних пріоритетів вам гарантовано!" - додає Наталя

У цю гру можуть грати всі бажаючі - від науковців до школярів

В нашому проекті можливість пограти у цю супер гру є одним із подарунків за Вашу допомогу. При внеску 500 гривень представник WWF проведе гру для Вас та Ваших друзів чи колег (група з 6 людей) на Вашій території (в офісі, вдома...). А ще з 7 до 14 грудня ми даємо Вам можливість пограти з нам в київському офісі WWF, якщо у Вас немає команди з 6 людей, а пограти дуже хочеться ;) Внесіть в проект від 100 гривень на людину, оберіть в якості подарунка "Рибний бізнес" для 1 людини, і чекайте на наше повідомлення. Ми напишемо Вам, коли збереться група з 6 людей і домовимося про дату гри.

Кінець кінцем, Ви зможете стати учасником гри у Екоцентрі, коли він з Вашою допомогою буде добудований і відкриє свої двері. Тож, до зустрічі на "Рибному бізнесі"! ;)

Читай також

comments powered by Disqus