Пісня гурту «Creedence Clearwater Revival» прозвучить українською мовою в альбомі "70/80"

Пісня «Run Through the Jungle» була написана вокалістом, гітаристом і автором пісень Creedence, Джоном Фогерті. Вона була включена до альбому «Cosmo's Factory», що вийшов у 1970 році та став п'ятим альбомом групи, а також була зворотною стороною синглу «Up Around the Bend», який вийшов у квітні 1970 і відразу став золотим.

Може скластися враження, і більшість слухачів вважає саме так, що ця пісня про війну у В'єтнамі, бо в тексті згадуються джунглі, та й рік її виходу -1970 (США вели війну у В'єтнамі з 1965 по1975 роки). Той факт, що попередні пісні Creedence, а саме - «Who'll Stop the Rain» і «Fortunate Son», були протестом проти цієї війни, лише підтверджував теорію.

Джон Фогерті якось казав: «Думаю, багато хто вважав саме так, тому що це було актуально, але я говорив про поширення зброї в Америці, як зареєстрованої, так і нелегальної. Я сам мисливець, і я не проти зброї, але я просто подумав, що люди так захопилися нею, що це вийшло з-під контролю і вже стало небезпечним. А зараз ситуація ще гірше. Цікаво, що знадобилося ще 20 років, щоб виник рух проти цього».

Колишній виконавчий директор CCR Сол Зенц пізніше стверджував, що пісня «The Old Man Down the Road», яку Фогерті випустив сольно, надто вже схожа на «Run Through the Jungle», правовласником якої тоді був Зенц. Він навіть подав до суду на Джона. У суді Фогерті зіграв обидві пісні на гітарі прямо на місці свідка і виграв справу. Суддя вирішив, що художник не може займатися плагіатом самого себе.

Що цікаво, в «Run Through the Jungle» згадується диявол, а в «The Old Man Down The Road» - Бог.

Том Фогерті, старший брат Джона: «Run Through the Jungle - моя найулюбленіша пісня Кріденс всіх часів... Вона сама - як невелике кіно, з усіма звуковими ефектами. Тональність протягом пісні не змінюється, але вона весь час тримає вашу увагу. Вона просто мрія музиканта - тональність не змінюється, але вам здається, що це не так».

В альбомі «70/80» пісня «Run Through the Jungle» звучатиме українською мовою та матиме назву «Тікаймо через джунглі». Працюючи над цією піснею, ми намагалися зберегти її настрій та вирішили майже не змінювати структуру.

Дякуючи доброчинцям та проекту "Спільнокошт", нам вдалося зібрати необхідну суму для запису альбому "70/80". Але збір коштів продовжується і у вас ще є можливість долучитися до підтримки платівки. Кожна додаткова копійка допоможе зробити альбом кращим. Наприклад, можна замовити якісніший майстеринг або надрукувати розширений варіант обкладинки CD, де будуть викладені переклади всіх пісень альбому.

john fogerty

Нагадуємо, що платівка «70/80» гурту «Кам'яний гість» міститиме українські версії пісень легендарних The Beatles, The Doors, Queen, Genesis, Slade, Pink Floyd, Garry Moore, David Bowie та Creedence Clearwater Revival. Відомі композиції сімдесятих та вісімдесятих років не лише міститимуть близькі за змістом переклади, а й прозвучать у зовсім нових аранжуваннях.

Читай також

comments powered by Disqus