В альбомі «70/80» прозвучить пісня «Заходився в війні» гурту «Кам’яний гість»

«Заходився в війні» - єдина авторська пісня гурту «Кам’яний гість», що прозвучить в альбомі «70/80». Вона написана лідером гурту Юрієм Вересом восени 2013 року, за декілька місяців до початку подій на Майдані.

Ця пісня про військового, який перебуває в самому пеклі війни. У кожному сні він бачить своїх рідних, що щасливі поруч з ним. Але, прокидаючись від крику та вибухів, він вимушений знову йти в бій, хоча вже знаходиться на межі та не в силах бачити смерть своїх товаришів.

Юрій Верес: «Бувають такі пісні, які пишуться самі по собі, наче щось ззовні надиктовує текст та наспівує мелодію. Я відчував подібне, коли писав «Заходився в війні». Пісня створена на одному диханні та без подальшого втручання в текст. Я тоді не міг зрозуміти, чому саме ця тема виникла зараз, у мирний час. Рік тому навіть уявити було складно, що життя настільки суттєво зміниться і наша країна буде вимушена проходити крізь таке важке випробування».

Враховуючи, що пісня виконується від імені військового, ми спробували створити таке звучання, ніби її виконує військовий. Тому вирішили не насичувати цю композицію аранжуванням і зробили її повністю акустичною.

Ця пісня присвячується всім Героям, полеглим та живим, що стали на захист  України.

Читай також

comments powered by Disqus